Vespers in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen

Organist Ralf Nagelkerke neemt afscheid op zondagavond 12 juni 2022 tijdens de Vesperdienst (aanvang 19.30 uur) in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen.

Organist Ralf Nagelkerke zal nog één keer ‘schitteren’ op het orgel in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen.

Zijn vrouw Laura is predikante in Anna Paulowna en heeft een beroep aanvaard in de gemeente  Ouderkerk a.d. IJssel. Een verhuizing staat dus op de agenda van het gezin Nagelkerke. Hiermee komt een einde aan de muzikale samenwerking met de Cantorij en de voortreffelijke begeleiding van de liederen op het grote- en kleine orgel tijdens de Vespers in de Oude Ursulakerk.                                                                                                                                    

Zondag 12 juni (de zondag van de jaarmarkt te Warmenhuizen) om 19.30 uur bent u van harte welkom in de Vesperdienst. Het zal een memorabele dienst zijn.

Heel veel dank aan Ralf voor de jarenlange begeleiding als vaste organist van De Cantorij van de Oude Ursulakerk.  De gemeente in Zuid Holland krijgt bij het aantreden van de nieuwe dominee ook een zeer goede organist als bonus erbij. 

 

De Protestantse kerk kent geen traditie van vespers, maar ruim 30 jaar geleden heeft een gemeentelid (Hanjo Elzinga), die ook belangstelling had voor Katholieke en Anglicaanse vespers, deze ingesteld. Een avondgebed met zang, gesproken woord en stilte voor persoonlijke contemplatie

De samenkomst op elke tweede zondagavond van de maand begint om 19.30 uur en duurt ruim een half uur. Belangrijk en prachtig zijn de liederen die de Cantorij zingt, vaak samen met de aanwezigen. Ook de voorbeden en stiltes die een essentieel onderdeel zijn van de vesper, worden beleefd als verrijkend en helend.

De vesper is niet gebonden aan een bepaalde kerk. Katholieken en protestanten beleven gezamenlijk hun avond en gaan na de dienst weer toegerust huiswaarts.

Wees welkom in de Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen op de avond van de tweede zondag van de maand!