Vespers in de Oude Ursulakerk , Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen

VESPERS GAAN WEER BEGINNEN

De Cantorij van de Oude Ursulakerk neemt tijdens de vesper van zondag 14 april het muzikale gedeelte weer voor haar rekening. Met begeleiding van organist/pianist Edwin Hinfelaar wordt o.a. ‘Uit uw hemel zonder grenzen’ gezongen van Huub Oosterhuis. De ingetogen melodie is van Jaap Geraedts. Ook in deze vesper het ‘Glory be to the father’ van de in Ierland geboren en opgegroeide componist, organist en muziekpedagoog Charles Villiers Stanford (1852-1924), die echter in Engeland werkte en faam verwierf. Het Eer aan de Vader of Gloria Patri is een van de bekendste christelijke gebeden. Het staat ook bekend als Klein Gloria. 

Het gezongen ‘Onze Vader’ is van Nikolaj Rimski-Korsakov (1844-1908). 

Verder zijn er lezingen, voorbeden en een moment van stilte. Lector is Iet Hekman.

Aanvang 19.30 uur in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen.

__________________________________________________________________________________________________________

Nieuwe leden zijn welkom bij de Cantorij, met name bij de bassen en sopranen. Er wordt elke maandag gerepeteerd van 19.30 – 21.30 uur in de Oude Ursulakerk. Kom een kijkje nemen of neem contact op met Kobus Schippers, tel. 06 20745134.

__________________________________________________________________________________________________________

De Protestantse kerk kent geen traditie van vespers, maar ruim 30 jaar geleden heeft een gemeentelid (Hanjo Elzinga), die ook belangstelling had voor Katholieke en Anglicaanse vespers, deze ingesteld. Een avondgebed met zang, gesproken woord en stilte voor persoonlijke contemplatie

De samenkomst op elke tweede zondagavond van de maand begint om 19.30 uur en duurt ruim een half uur. Belangrijk en prachtig zijn de liederen die de Cantorij zingt, vaak samen met de aanwezigen. Ook de voorbeden en stiltes die een essentieel onderdeel zijn van de vesper, worden beleefd als verrijkend en helend.

De vesper is niet gebonden aan een bepaalde kerk. Katholieken en protestanten beleven gezamenlijk hun avond en gaan na de dienst weer toegerust huiswaarts.

Wees welkom in de Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen op de avond van de tweede zondag van de maand!