Vespers in de Oude Ursulakerk , Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen

VESPERS GAAN WEER BEGINNEN

De Cantorij van de Oude Ursulakerk Warmenhuizen is, o.l.v. Connie Kriek, weer van start gegaan met de wekelijkse repetities.

 

Vesper Oude Ursulakerk op 15 oktober

Omdat op de tweede zondag van oktober de Oude Ursulakerk nog vol staat met spullen van de jaarlijkse rommelmarkt, wordt de vesper verschoven naar zondag 15 oktober. Een korte dienst van plm. drie kwartier met daarin veel muziek, lezingen, gebeden en een moment van stilte. Lector is mevrouw Marja de Wilde.

De Cantorij van de Oude Ursulakerk zingt o.a. Canon of Praise, geënt op de bekende Canon in D majeur van Johann Pachelbel. Het is de enige canon die hij geschreven heeft en is te vinden op vele klassieke cd’s. Ook is gekozen voor psalm 66b van de Frans Renaissance componist, muziekuitgever en redacteur Claude Goudimel (1510-1572). Goudimel is vooral bekend vanwege zijn psalmen in eenvoudige noot-tegen-noot zettingen uit 1564. Daarnaast nog meer muziek, zowel door het koor als samen met de aanwezigen. Orgel en piano worden bespeeld door Edwin Hinfelaar.

De vesper begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

__________________________________________________________________________________________________________

De Protestantse kerk kent geen traditie van vespers, maar ruim 30 jaar geleden heeft een gemeentelid (Hanjo Elzinga), die ook belangstelling had voor Katholieke en Anglicaanse vespers, deze ingesteld. Een avondgebed met zang, gesproken woord en stilte voor persoonlijke contemplatie

De samenkomst op elke tweede zondagavond van de maand begint om 19.30 uur en duurt ruim een half uur. Belangrijk en prachtig zijn de liederen die de Cantorij zingt, vaak samen met de aanwezigen. Ook de voorbeden en stiltes die een essentieel onderdeel zijn van de vesper, worden beleefd als verrijkend en helend.

De vesper is niet gebonden aan een bepaalde kerk. Katholieken en protestanten beleven gezamenlijk hun avond en gaan na de dienst weer toegerust huiswaarts.

Wees welkom in de Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen op de avond van de tweede zondag van de maand!