Vespers in de Oude Ursulakerk , Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen

 

De laatste vesper van dit jaar is op 13 november, aanvang 19.30 uur in de Oude Ursulakerk.

De cantorij o.l.v. Connie Kriek zingt o.a. het monumentale Magnificat van George Dyson met een spetterende orgelbegeleiding van organist Edwin Hinfelaar.

Voorts wordt een gedeelte van psalm 50 gezongen in een zetting van Frans van Egmond, is er samenzang en een moment van stilte. De lector is Marga van der Pol.

Weet u van harte welkom!

 

Een korte avonddienst met gezang, lezingen, gebeden en een moment van stilte. De 15 leden van de Cantorij zullen ook weer diverse liederen ten gehore brengen.

__________________________________________________________________________________________________________

De Protestantse kerk kent geen traditie van vespers, maar ruim 30 jaar geleden heeft een gemeentelid (Hanjo Elzinga), die ook belangstelling had voor Katholieke en Anglicaanse vespers, deze ingesteld. Een avondgebed met zang, gesproken woord en stilte voor persoonlijke contemplatie

De samenkomst op elke tweede zondagavond van de maand begint om 19.30 uur en duurt ruim een half uur. Belangrijk en prachtig zijn de liederen die de Cantorij zingt, vaak samen met de aanwezigen. Ook de voorbeden en stiltes die een essentieel onderdeel zijn van de vesper, worden beleefd als verrijkend en helend.

De vesper is niet gebonden aan een bepaalde kerk. Katholieken en protestanten beleven gezamenlijk hun avond en gaan na de dienst weer toegerust huiswaarts.

Wees welkom in de Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93 te Warmenhuizen op de avond van de tweede zondag van de maand!