Activiteiten

 

Komende bijzondere diensten en activiteiten van onze kerk en van naburige gemeenten

 

 • Op zondagavond 18 december om 19.30 uur presenteert Oecumenische zanggroep Echo weer  “Festival of Lessons and Carols” In de Oude Ursulakerk.

  De traditie om in adventstijd een viering te houden met lessons and carols is al meer dan 120 jaar oud. Twee Anglicaanse bisschoppen, ontwierpen de liturgie met negen lezingen en liederen aan het eind van de negentiende eeuw. De samenstelling van de Carols verschilt jaarlijks, met één uitzondering. Het openingslied is sinds 1919 altijd Once in Royal Davids City; wanneer we dit kerstlied horen weten we dat het kerstfeest op handen is. Oecumenische Zanggroep Echo brengt dit al vele jaren ten gehore en komt ook dit jaar hiervoor weer naar Warmenhuizen.

  AAN DE UITGANG ZAL EEN COLLECTE ZIJN VOOR DE ONKOSTEN 

 

 • Zondag 8 januari 2023 weer een “Top2000” dienst. Opgave van favoriete nummers kon tot 20 november. Er is een heel breed muzikaal pallet van aanbevelingen maar geen koplopers met veel stemmen. 

  Cijfers en letters; ongeveer 115 tips met mooie muziek. 1 x met 3 stemmen. 12 x met 2 stemmen. 71 x in Engelse taal en 32 x in Nederlandse taal. Verder nog 4 x Frans, 1 x Duits en 1 x Spaans. 2 x instrumentaal. Ook nog 3 keer in Nederlands dialect maar niks in het Westfries! Zoals u ziet ‘De keuze is reuze’ 

  Wat verder nog opvalt is dat er geen aanbevelingen zijn voor Soul, Reggae, Punk en pure Blues. Werk aan de winkel voor de keuzes die gemaakt moeten worden en het instuderen kan beginnen. 

  Met muzikale groeten, H.Rus/K.J.Bak. 

 • de volgende filmavond is op zaterdag 25 maart 2023, met aansluitend weer een “corresponderende” dienst op zondag 26 maart 2023.