Activiteiten

STARTZONDAG 2021/2022 “IEDEREEN IS WELKOM”  

Beste gemeenteleden, zondag 26 (!) september gaan we door met “STARTEN”, DOORSTARTEN DUS… Het thema is “Uw koninkrijk kome” 

De dienst begint om 10.00 uur in Warmenhuizen waarbij ds. Wingelaar voorgaat; na de dienst kunt u genieten van koffie met wat lekkers. 

Door middel van een kletspot kan en mag er worden gesproken worden over “Uw koninkrijk kome – van U is de toekomst”.

De lunch kan worden genuttigd met de door uzelf meegenomen lekkernijen. 

Binnenkort liggen er intakelijsten om in te vullen wat u voor deze gelegenheid wilt maken, betreft taarten en lunch lekkernijen. 

Vriendelijke groet, Commissie Kerkzijn 

 ___________________________________________________________________

 

PETITIE VOOR KLIMAATGERECHTIGHEID

Van 30 september tot en met 11 oktober 2021 lopen 30 internationale pelgrims door Nederland om aandacht te vragen voor het klimaat. De pelgrimstocht startte in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow bij de 26e Wereldklimaat- conferentie, waar de deelnemers een petitie aanbieden aan de deelnemers aan de klimaattop. Daarin worden regeringsleiders opgeroepen daadkrachtig te handelen, zodat klimaatdoelen gehaald worden.

Als gelovigen willen we onze stem laten horen voor het behoud en herstel van Gods schepping door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen middels de petitie. 

Nog meer informatie nodig of direct ondertekenen? Zie dan: https://www.groenekerken.nl/klimaatpetitie

 ___________________________________________________________________

 

Uw aandacht wordt ook gevraagd voor de Oecumenische ontmoetingsdag Noord-Holland op 29 oktober 2021: Waar is God in de crisis? 

Diocesaan Heiligdom OLV ter Nood – Hoogeweg 65, 1581 PL HEILOO; 11.00 – 15.00 uur; ontvangst vanaf 10.30 uur.

We hebben te maken met een pandemie, een klimaatcrisis en een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijke leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal wel goed? Waarom overkomt mij of anderen dit? In hoeverre geeft het geloof steun?  We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Geloofsgesprek
Aanleiding is het proefschrift van ds. Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp. Hij is op zoek gegaan naar de ware aard van de mens en heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van ‘zonde’ in een tijd waarin velen niet meer geloven in ‘God als persoon’, maar wel openstaan voor het ‘goddelijke’.

Op 29 oktober gaan we met elkaar in gesprek: op zoek naar ons diepste zelf en naar wat ons drijft als mens, juist in moeilijke tijden.

Aanmelden kan tot maandag 25 oktober 2021 via het contactformulier of door te mailen naar info@oecumenischplatformnh.nl o.v.v. Ontmoetingsdag. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. Er is ruimte voor maximaal 30 personen. U ontvangt een week voor bijeenkomst een bevestiging.

In de bijlage vindt u meer informatie over deze dag.

De Corona richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.