Welkom op de website van de PKN Gemeente Harenkarspel!

Vanaf zondag 6 februari bent u weer van harte welkom in de kerk! Het rooster vindt u onder ‘diensten’.

Op 27 februari vindt in de kerk in Dirkshorn de, eerder uitgestelde, Top 2000 dienst plaats. De Top 8, die eerder is gekozen door gemeenteleden, wordt uitgevoerd. Dit vindt plaats in de PKN-kerk te Dirkshorn, Raadhuisstraat 5, aanvang van de dienst is 10.00 uur.

De gemeenteleden hebben eind november 2021 de gelegenheid gekregen om favoriete nummers door te geven. Dat heeft meer dan 100 nummers opgeleverd. Hieruit is de volgende selectie gemaakt op basis van voorkeur:

– Sound of Silence – Simon and Garfunkel

– Days – Kinks

– Door de wind – Stef Bos/Miss Montreal

– One – U2

– Blowing in the wind – The Seekers

– Avond – Boudewijn de Groot

– Halleluja – Jan Rot

– A whiter shade of pale – Procol Harum

De dienst is vanwege beperkende maatregelen eind 2021 uitgesteld, maar kan nu alsnog plaats vinden. Ds. André Wingelaar leidt de viering en gemeenteleden zullen vanuit hun eigen perspectief vertellen over hun beleving met muziek en de keuze van een nummer toelichten en hoe zij deze muziek verbinden met hun eigen geloof en hun twijfels. 

U bent van harte welkom en krijgt daar geen spijt van!

Nieuwgierig geworden? Dan kunt u HIER alvast de liturgie ophalen.

De diakonale collecte op deze zondag is voor Studiefonds Buitenlands Studenten 
Het Studiefonds Buitenlandse Studenten van de Protestantse Theologische Universiteit helpt jonge studenten een stap verder in hun toekomst. Studenten uit diverse landen, zoals Guatemala, India, Kenia, Myanmar, Nigeria, Pakistan en Zuid Korea krijgen de mogelijkheid om het internationale masterprogramma te volgen aan de universiteit in Groningen of Amsterdam. 

Op de pagina “Contact” vindt u de gecombineerde QR code voor de drie collectes bij deze dienst.

 

Daarnaast staan er de komende maanden diverse activiteiten op het programma, bijvoorbeeld:

  • Filmhuis: wij vertonen, op een nog nader te bepalen zaterdag in maart, opnieuw een bijzondere film in ’t Centrum in Stroet. De titel volgt later pas i.v.m. de licentie, maar het gaat zeker zo’n mooie avond worden als eerder bij de film Bohemian Rhapsody. Traditiegetrouw volgt de zondag erna de kerkdienst waarin het thema van de film verwerkt wordt.

  • Maaltijd: woensdag 23 maart om 17.30 uur is er een sobere gezamenlijke maaltijd in het kader van de 40 dagen tijd, een tijd van bezinning, in onze kerk in Dirkshorn.

  • Concert: zaterdag 9 april om 20.00 uur vindt een concert plaats in onze Oude Ursulakerk in Warmenhuizen in het kader van allerlei andere activiteiten in onze dorpen rondom de landelijk bekende Passion.

Kortom, er valt genoeg te beleven in onze gemeente als Corona zich tenminste een beetje koest houdt.

Onder ‘Ter Overweging’ vindt u korte meditatieve stukjes die wellicht tot nadenken stemmen. Op 24 februari is de nieuwste overweging (nr 10) verschenen.

Weet u gezegend door God.

Met een hartelijke groet,

ds. André Wingelaar, voorganger PG Harenkarspel

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Op 24 februari is een nieuwe overweging verschenen.  Reageren? Erg leuk als u mailt naar: ds.wingelaar@gmail.com

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Op de nieuwe pagina “Activiteiten” vindt u informatie over actuele activiteiten.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

CORONA MAATREGELEN.

Beste gemeenteleden, 
na zoveel jaar mogen we eindelijk weer leven zonder die vervelende beperkingen die Corona met zich meebracht. Niet dat Corona uit het land of de wereld is maar er mag gelukkig weer bijna alles. Geen mondkapje meer na 25 februari in de winkels of in de kerk, weer gewoon lekker zingen, geen beperking meer qua aantal kerkgangers en ga zo maar door. Ook de 1,5 meter zal vanaf die datum vervallen. Iets om dankbaar voor te zijn.
Wil niet zeggen dat we niet meer voorzichtig hoeven te zijn, want nogmaals, Corona is niet weg.
Mocht u de 1,5 meter toch nog willen aanhouden is er in de kerk altijd wel een vrijstaand plekje te vinden (of we creëren deze voor u) maar laat u niet weerhouden naar de diensten te komen.
Voor de Coronacommissie betekent dit ook een afsluiting van de activiteiten, die soms niet makkelijk waren.
Ik wil daarom graag Bertine, Kees-Jan, Wil, Karin, Riek en Ruud en Annemarie hartelijk danken voor hun inzet in deze commissie.
 
Met vriendelijke groet en blijf gezond,
 
Wim Lemckert.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Wat betreft de collectes, u vindt op de contactpagina informatie over de bankrekeningen van de kerk.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

De Protestantse Gemeente Harenkarspel (Oude Ursulakerk te Warmenhuizen en de protestante kerk te Dirkshorn) is toegevoegd aan de kaart van Stichting Wijdekerk.  Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT’er (lesbisch, homo, bi, transgender) of nauw betrokken bij LHBT’ers.
Zij willen laten zien hoe LHBT’ers en andere betrokkenen hun gemeente ervaren en roepen mensen daarom op hun persoonlijke ervaringen te delen.
Daarnaast roepen ze kerken op inzage te geven in de mate waarin LHBT’ers als volwaardig gemeentelid worden geaccepteerd. Deze gegevens worden gebruikt om de kerken toe te voegen aan de kaart.

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________

Op deze website vindt u algemene informatie over onze gemeente, en actuele informatie over de activiteiten. De Protestantse Gemeente Harenkarspel is op 1 Januari 2018 ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde kerk Dirkshorn en de Hervormde gemeente Warmenhuizen-Harenkarspel. Hier vindt u informatie van deze kerkelijke gemeente met haar twee fraaie kerkgebouwen; de Protestantse kerk in Dirkshorn en Oude Ursula kerk in Warmenhuizen.