Collecte – Appostel

Ook de Protestantse Gemeente Harenkarspel gaat DIGITAAL!

Binnenkort willen we bij u de “Appostel” introduceren;  een app op uw mobiele telefoon of tablet zodat u altijd en overal betrokken bent bij onze gemeente. Met de app heeft u eenvoudig toegang tot informatie over onze gemeente. Wanneer is de volgende Bijbelkring of,  gaat de dienst wel door met deze slechte weersomstandigheden? Ook diensten terugluisteren kan eenvoudig met deze app. Iemand een kaartje sturen? Met de app vind u snel contactgegevens van andere gemeenteleden. 

Het is veilig en vertrouwd, met Appostel hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Alle persoonlijke en financiële informatie die gedeeld wordt binnen de app is alleen te bekijken door de mensen uit onze gemeente. U bepaalt bovendien zelf welke gegevens u wel en niet wilt delen met uw gemeenteleden. (Zelfs een fotootje behoort tot de mogelijkheden) Op deze manier behoudt u de controle over uw privacygevoelige informatie, wordt de informatie gebundeld op één overzichtelijke plek en handelt u meteen conform de AVG-wetgeving.

Verder kunt u ook alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren. Met Appostel kunt u op een gemakkelijke manier digitaal meedoen aan zondagse collecten, thuis of in de kerk. U kunt giften doen of doneren aan plaatselijke of landelijke acties.

Er wordt gewerkt met een tegoed, hoe groot dit  tegoed is bepaalt u zelf. Vanuit dit tegoed kunt u zelf eenvoudig bepalen waar en hoeveel u wilt besteden. Het tegoed kunt u aankopen via het veilige en inmiddels vertrouwde iDEAL. U kunt uw financiële historie terug zien voor bijvoorbeeld de belastingaangifte. Ook op uw vakantieadres kunt u, als gast, een aangesloten zustergemeenten financieel ondersteunen zonder hun app verder in te zien.

Appostel is ontwikkeld door de SKG, hét adres voor financiële dienstverlening aan kerken en aanverwante instellingen.  De app is alleen beschikbaar voor PKN- gemeenten. Hoewel er inmiddels meerdere kerkelijke apps beschikbaar zijn, hebben we voor de SKG gekozen omdat deze gekoppeld kan worden met LRP; het Leden Registratiesysteem van de Protestantse Kerk. Met  Appostel kunnen we in de nabije toekomst ook een digitale Aktie Kerkbalans realiseren.

Wanneer u een beetje vertrouwd begint te raken met Appostel en het gemak ervan inziet zal een digitale kerkbalans ook voor ons als kerkrentmeesters en vrijwilligers  veel gemak en tijdbesparing opleveren.  U zult via de mail automatisch op de hoogte wordt gebracht van de naderende actie Kerkbalans. Uw toezegging voor het nieuwe jaar kunt u eenvoudig zelf doorgeven en zelf bepalen in welke termijnen u wilt betalen. Met het totaal aan toezeggingen kunnen wij een eerlijke begroting voor het volgende jaar maken. Voor 2022 zal het nog met de papieren versie gaan, maar voor 2023 streven we naar digitaal.

Het gebruik van Appostel is gratis voor u als gemeentelid! 

Op de site van de SKG staat veel informatie die u nog eens rustig kunt doorlezen; https://www.skggouda.nl/skg-collect/appostel-app

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de invulling van onze eigen app, maar u kunt wel Appostel wel al alvast uitproberen, zonder dat er ook maar iets fout kan gaan!  Scan de QR code voor de Demo-app op de SKG site.  Nadat u deze probeer-app hebt gedownload kunt u inloggen met de  volgende gegevens: E-mail: demo@skggouda.nl  Wachtwoord: Demo1234.

We begrijpen dat een beetje hulp wel wenselijk zou zijn; u kunt uw telefoon of tablet ook meenemen naar de kerk, zodat we na de dienst, tijdens de koffie de demo-app voor u kunnen installeren. Ook kunt u dit via uw wijkcontactpersoon laten weten, we komen dan gewoon naar u toe!

Laten we gaan voor een toekomstbestendige Protestantse Gemeente Harenkarspel. Met een hartelijke groet namens de diaconie en rentmeesters,

Elma Sytsma.