Palmpasen met basisschool de Regenboog

Na een grondige voorbereiding met een aantal ouders, de leerkrachten van de Regenboog en de activiteitencommissie van de Hornhoeve, was het vrijdag 7 april zo ver: het Palmpasen project.

De dag ervoor waren er 30 kruizen van stokken en takken gemaakt, inkopen gedaan voor de versiering en alles klaargelegd. Om half 9 verzamelde zich al een groep ouders bij school voor de begeleiding.

Eerst was er een quiz – jongens tegen de meiden – over de betekenis van alle symbolen op de kruizen. Deze werd gewonnen door de jongens. Daarna gingen de kinderen in tweetallen aan de slag. Een kind uit de bovenbouw, met een kind uit de onderbouw. Zo hielpen ze elkaar met het maken van de stokken. Na een uur hard werken waren alle stokken klaar. Ze werden op het podium verzameld en het was een vrolijk gezicht. Brood haantjes erop en we de tocht naar de Hornhoeven kon beginnen. Met de kruizen werd het een mooie optocht richting de Hornhoeve.

Daar waren de ouderen al aan het wachten op de kinderen. Samen hebben we een korte Palmpaasviering gehad. De kinderen zongen twee mooie liederen. Het Palmpaasverhaal werd verteld en de stokken werden gezegend. Daarna begon het leuke, maar ook wel spannende gedeelte voor de kinderen – de stokken uitdelen. Maar met wat aanmoediging en met elkaar ging het heel goed. Degene die de stokken aan de deur uitdeelden, zongen zelfs nog een keertje extra het Palmpaaslied!

Daarna was het tijd voor limonade en een koekje en ging de tocht weer terug naar school.

We kunnen terug kijken op een heel geslaagd Palmpaasproject.

Namens de voorbereidingsgroep,

ds. Yvonne