19-06-20 Liesbeth de Vries Israël, Palestina en het Jodendom

19 juni 2020, 20:00 kerk Dirkshorn
Toegang gratis

Liesbeth de Vries is een Joodse gids voor presentaties en groepsreizen in Israël en woont in Zaltbommel.

“Ik heb 10 jaar in Israël gewoond en gewerkt en ben nu weer terug in Nederland. Als ik over Israël, Palestina en het Jodendom praat, bruis ik van energie. Vol passie deel ik graag mijn kennis en ervaringen. Ik neem mijn publiek, zowel letterlijk als figuurlijk, mee op reis naar de bron van het Jodendom. Naar de symboliek en de oorsprong van de typisch Joodse symbolen en gebruiken.

Mede door het delen van ook persoonlijke ervaringen, ontstaat er in de lezing een open sfeer. Mijn vragen naar meningen van de luisteraars monden vaak uit in verrassende dialogen. Hoewel ik mij open stel, blijf ik gepast neutraal op de gebieden van godsdienst en politiek. De reacties na afloop van de lezing zijn zeer positief en waarderend. Velen ervaren de informatie als verrassend en als een ‘eyeopener’ “.